FOTO: “Pjesme sa Vrbasa” decembarsku noć učinile čarobnom

Već po tradiciji, VIS FORTE Donji Vakuf svojim sugrađanima večeras je poklonio novogodišnji koncert horova i muzičkih sastava koji su  nezaboravnim pjesmama i melodijama, ovu decembarsku noć učinili čarobnom.

Domaćin VIS Forte otvorio je večerašnju manifestaciju, a svoj premijerni nastup imao je i muzički orkestar koji odnedavno djeluje u okviru VIS Forte Donji Vakuf.

Pozornica Doma kulture u Donjem Vakufu večeras je bila otvorena  prijateljima iz Gradačca, Zadra, Velike Kladuše i Jablanice, koji su domaćinima i našim dragim Donjovakufljanima tokom koncerta prenijeli puno lijepih emocija i uspomena!

Po prvi put našoj publici predstavili su se mladi muzičari iz jablaničke Škole gitare GALEB.

 

Uz već poznate prijatelje i nastupe horova iz Velike Kladuše i Gradačca, po prvi put u Donjem Vakufu nastupao je hor ŠEHER iz Zadra koji je  odmah osvojio srce donjovakufske publike.

Naša sugrađanka Sanita Hadžić, rukovodilac je mješovitog hora Šeher iz Zadra, Republika Hrvatska po prvi put su nastupali pred donjovakufskom publikom.

” Moji članovi su oduševljeni sa Donjim Vakufom, i svi su prvi put ovdje, i zaista su oduševljeni. VIS Forte, jako su nas dobro primili i pokazali su da su pravi domaćini. Večeras smo se predstavili tradicionalnim pjesmama sevdalinkama koje kroz naše društvo i njegujemo, a to su sevdalinke Akšam mrače…Bil,bil i Višegrade grade” – istakla je Sanita Hadžić.

Naši gosti večeras koji su nam poklanjali predivne melodije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, pjevali su iz srca i duše i pjesme pitko poklanjali Donjovakufljanima.

Bila je ovo noć i da se zaslužnim pojedincima, ustanovama i kolektivima, te i samim članovima VIS Forte uruče prigodne zahvalnice.

„Energija i emocije koje su nam donijeli svi učesnici večerašnjeg koncerta zasigurno su nam svima uljepšali i obogatiti ove prednovogodišnje dane. Posebnu zahvalnost za podršku organizaciji koncerta dugujemo Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, te našim partnerima u organizaciji -JU CKIS Donji Vakuf“ – istakla je Aida Cerić, rukovodilac Vokalno intrumentalnog sastava „Forte“ Donji Vakuf.

I za kraj bina je bila mjesto svih učesnika koji su svi zajedno zapjevali.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print