FOTO / Pionirke ŽKK Promo poražene od ekipe ŽKK Busovača

0
62

Uprava Košarkaškog kluba “Promo” Donji Vakuf, pružila je mogućnost i djevojčicama u našem gradu da se bave i treniraju košarku. Prema izvještaju na zvaničnoj FB stranici KK Promo, pionirke Proma danas u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu poražene su od ekipe ŽKK Busovača i to rezultatom  29 : 45 .

U izvještaju stoji :

Po četvrtinama:
2:8
9:9
10:14
8:14

Naše djevojčice prvu četvrtinu otvaraju nešto slabije u odnosu na protivničku ekipu da bi u drugoj zaigrale mnogo bolje i zadržale rezultatsku neizvjesnost. Do polovine trećeg perioda vraćaju se u potpuni rezultatski egal pri rezultatu 19:19. Od tog trenutka, naš tim zbog fizičkog umora doživljava pad u igri gdje gostujuća ekipa pravi razliku jakim presingom i dobroj igri u kontra napadu, kada primamo dosta laganih poena. Još bi izdvojili lijepo ponašanje naših djevojčica kako na terenu tako i na klupi. Ono što nas raduje jest to što se u našem timu vidi znatan napredak u odnosu na prosli utakmicu.

Za naš tim nastupile su:
Smajlović Nejla 8p, Malkić Amra 8p, Rejhan Amna 6p, Arslanović Elma 4p, Mehtić Iman 4p, Smajić Nejra, Zahirović Lamija, Vajzović Amina, Kilim Sara, Alkić Kanita, Bašimamović Merjem i Šutković Lamija. – saopćeno je na FB stranici KK Promo Donji Vakuf