FOTO / Ovako izgleda unutrašnjost jahte vrijedne 20 miliona dolara kojom Beyonce i Jay-Z plove Jadranom

Jahta se trenutno nalazi među 60 najvećih jahti u svijetu. Vrijedna je gotovo 20 miliona dolara. Sedam dana najma jahte košta oko milion i pol dolara. Vlasnik jahte je Lawrence Stroll, suvlasnik Aston Martina u Formuli 1.

Višestruko nagrađivana motorna jahta Faith holandskog brodogradilišta Feadship nudi fleksibilan smještaj za 12 gostiju u sedam kabina i sadrži stil enterijera britanskog dizajnera RWD.

Izgrađena 2017. godine, Faith je dizajnirana za izvrstan boravak u zatvorenom i na otvorenom i može se pohvaliti voluminoznim unutrašnjim i vanjskim prostorom na nekoliko paluba: idealno za plovidbu, izležavanje ili zabavu. Njene karakteristike uključuju heliodrom, pristup sa invalidskim kolicima, kino, spa centar, lift, podvodna svjetla, klub na plaži i teretanu.

Faith nudi smještaj za do 12 gostiju u sedam apartmana koji se sastoje od master apartmana, jedne VIP kabine i pet dvokrevetnih kabina. Odlična usluga je zagarantovana, sa trideset i jednim članom posade na brodu koji će se pobrinuti za sve vaše potrebe.

Beyonce i Jay-Z, poput brojnih drugih zvijezda koje su tu stigle i ove godine, bili su u Hrvatskoj i proteklih godina, jednom ljetujući i u Dubrovniku.

Tu posjeta, koja se desila 2009. godine, obilježio je incident sa tjelohraniteljem koji je nasrnuo na fotoreportere koji su se kasno navečer okupili ispred restorana gdje je par večerao.

To nije utjecalo na to da se par ne vrati u Hrvatsku. Godine 2011. ljetovali su na Hvaru, a zanimljivo je i to da su kćerku Blue Ivy nazvali po plavom bršljanu koji su vidjeli na ovom hrvatskom ostrvu.

Dolazak su ponovili i 2020. godine, a pretpostavlja se da je pjevačica u Hrvatskoj proslavila i svoj 39. rođendan.

faith2

faith1

faith4

faith5

faith6

faith7

faith8

faith9

faith10

faith11

faith12

faith13

faith14

faith15

faith16

faith17

faith18

faith19

faith20

faith21

faith22

faith23

faith24

Izvor: enterijer.ba
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print