Foto / Otvorena izložba fotografija Harisa Čaluka i održana debata

0
559

Danas, drugog dana realizacije kampanje u okviru projekta “Odrastanje u inkluziji” Prve osnovne škole Donji Vakuf otvorena je izložba fotografija učenika Harisa Čaluka i održana debata na temu „Za sretno odrastanje i inkluziju“ u JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke podržalo je projekta koji realiziraju učenici, članovi novinarsko-jezičke sekcije pod rukovodstvom  nastavnice Vernese Manov Avdić , autorice programa o inkluziji i uz podršku ostalih učenika i nastavnika.

Aktivnosti koje se realiziraju u toku trodnevne kampanje imaju za cilj podizanje svijesti o kvalitetnom, inkluzivnom i sretnom djetinjstvu i odrastanju.

„Već peti mjesec traje jedna divna priča sačinjena od različitih vidova radionica i edukacija na temu inkluzije.“ – istakla je Vernesa Manov Avdić, nastavnica i autorica programa o inkluziji.

U sklopu „Dana odrastanja u inkluziji Prve osnovne škole Donji Vakuf“ učenik devetog razreda, Haris Čaluk predstavio se izložbom fotografija „Fotografisanje odrastanja“. Fotografije sa različitim motivima  nastajale tokom protekle tri godine.Nakon otvaranja izložbe uslijedila je debata  na temu „Za sretno odrastanje i inkluziju” kojoj su prisustvovali prisustvovati učenici osnovnih i srednje škole, pedagozi i roditelji iz našeg grada. 14.12. za učenike petih razreda Prve osnovne škole Donji Vakuf bit će upriličene ART RADIONICE koje provode učenice, učesnice u projektu.