FOTO// Oslabljeni “Promo” poražen od “Sparsa”

0
72
U četvrtak, 8. aprila, u Donjem Vakufu odigrana je zaostala utakmica Prvenstva BiH za košarkaše između KK Promo i KK Spars Sarajevo. Gosti iz Sarajeva, najbolja ekipa šampionata, opravdali su ulogu favorita i zasluženo slavili rezultatom 74:96 (15:28; 21:19; 19:23; 19:26).
Promo je u ovu utakmicu ušao značajno oslabljen. Naime, najbolji strijelac i asistent ekipe, CJ Wilson, otišao je prije dva dana u Angolu gdje je našao novi angažman, a pravo nastupa nije imao ni Milan Škundrić, koji nije bio registrovani igrač Proma kada je ova utakmica trebala biti odigrana. Dodatni problem treneru Niniću stvorila je povreda Ibrahima Mulaomerovića u drugoj četvrtini, tako da je utakmicu morao igrati praktično sa svega šest igrača u rotaciji, te dva kadeta, Čavka i Smajića, koji su također dobili svoje minute. U takvom odnosu snaga Sparsi su na kraju došli do rutinske pobjede. Mada su svi igrači Proma odigrali dosta dobro, protiv ovakvog protivnika bolje se nije moglo. Kenan Kamenjaš bio je najefikasniji igrač gostiju sa 17 poena (9 skokova), Nedim Buza i Nejc Klavžar dali su po 12, Almir Hasandić 11, a Bashir Ahmed 10 poena. U ekipi Proma ponovo je najefikasniji bio kapiten Nedim Mustafica sa 23 poena (9 skokova), Miloš Kostić dao je 14, Dino Alkić 12 (8 skokova), Antonio Wade 12, Berin Gudić 7, Admir Džihan 5 i Mensur Čavak 1 poen.
Osim takmičarskog dijela, ova utakmica će se pamtiti i po humanitarnoj akciji koju je provela ekipa Proma. Za ovaj susret štampane su ulaznice, iako znamo da prisustvo publike nije dozvoljeno, a kompletan prihod bit će uplaćen za liječenje naših oboljelih sugrađana, Semre Žuljko, Amara Hubera i Abasa Rujanca. Učešće u ovoj akciji uzele su i obje ekipe. Našim sugrađanima želimo što skorije ozdravljenje, a igračima i osoblju obje ekipe zahvaljujemo što su se priključili ovom humanom činu.
Već narednog vikenda Promo gostuje u Kaknju, a u subotu, 17. aprila, u okviru zadnjeg kola u Donji Vakuf dolazi sarajevska Bosna. Tom utakmicom bit će okončana još jedna uspješna sezona Momaka s Vrbasa.