FOTO / Općinski načelnik Huso Sušić i predsjedavajući Naser Rujanac upriličili prijem za učenike generacije

0
1135

Načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić i predsjedavajući općinskog vijeća Rujanac Naser danas su  priredili  prijem za učenike generacije koji pohađaju srednje škole u različitim gradovima SBK a dolaze sa područja općine Donji Vakuf.

Učenicima generacije s područja općine  Donji Vakuf, općinki načelnik Sušić, čestitao je na dosadašnjim uspjesima sa željom da dobre rezultate postižu u daljem školovanju. Ovom prilikom ih je upozano i sa stanjem u općini Donji Vakuf po pitanju zapošljavalja, sugerišući im da upisiju i završavaju deficitarne fakultete.

U uvodnom obraćanju  predsjedavajući Rujanac učenicima je u svoje i u ime načenika Općine Huse Sušića čestitao na dosadašnjim uspjesima i poručio im da i u narednom periodu postave visoke ciljeve i u tome istraju. Također ih je ukratko informisao o tome šta općina poduzima za stvaranje boljih uvjeta za uspješnije obrazovanje. Kada je u pitanju briga Općine za obrazovanje, posebno je napomenuo da kao i svake tako i ove godine Općina Donji Vakuf stipendira 80 studenata, također se finansira prevoz učenika osnovnih škola a osigurano je i sticanje prvog radnog iskustva odnosno stručnog osposobljavanja po završetku fakultetskog obrazovanja.

Prilikom kratkog predstavljanja učenici generacije su prezentirali svoje buduće planove kada je u pitanju njihovo dalje školovanje a oni su: Basara Edna, Habib Ajla, Palalić Emina, Zekan Lamija, Habib Aiša, Hodžić Nedžla, Ganić Dejla, Učanbarlić Mirza. Ovom prilikom prepoznate su aktivnosti i mlade učenice srednje škole Amine Šabić.

Nakon toga, Predsjedavajući je dodijelio Priručnike za studentsko organizovanje te je uz podršku načelnika uručio i simbolične novčane nagrade za učenike generacije u ovoj školskoj godini.