FOTO/Omladinska banka Donji Vakuf organizirala edukaciju i savjetovanje za pokretanje i unapređenje biznisa

0
233

Okviru realizacije projekta „Porodični dani“, Omladinska banka Donji Vakuf večeras je u prostorijama Centra za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf (zgrada Doma kulture) organizovala profesionalnu edukaciju i savjetovanje.

Naime,  edukacija se ticala savjeta za pokretanje i unapređenje biznisa na teme o registraciji firme ili obrta te projektima i poticajima za pokretanje biznisa.

Zanimljivo je koliko su mladi iz naše općine pokazali zainteresovanost za edukacijom na ovakve teme, a imali su priliku da slušaju Enisu Mahmutović, članicu Omladinske banke Donji Vakuf i vlasnicu Recontive – duštva za računovodstvo i finansijsko savjetovanje, koja je zajedno sa suvlasnicom Amelom Perenda, aplicirala na Prvi javni poziv u okviru projekta TRIK  i svoju ideju sprovele su u realnost.

Pored Enise, na večerašnjoj edukaciji govorila je i Amela Perenda te je prenijela iskustva i stečena znanja u pokretanju biznisa. Mladi Donjeg Vakufa imali su priliku pitati sve što ih zanima o pokretanju biznisa, a svoju priču o pokretanju neobičnog biznisa sa posjetiteljima je podijelio i Alen Kapetan, vlasnik radnje Experience flying iz Travnika, koja vam nudi da putem drona i specijalnih naočala „letite“ iznad turističkih destinacija vezirskog grada i okoline.

„Članovi Omladinske banke Donji Vakuf stoje na raspolaganju svim mladim ljudima koji imaju ideju o pokretanju biznisa a ne znaju kako da je pokrenu, te ih ovom prilikom i pozivamo da nam se jave ukoliko imaju nekih pitanja ili nedoumica“, istaknuto je.