FOTO //Omladinska banka Donji Vakuf – danas potpisani ugovori za projekte

0
263

 

Danas su u Općini Donji Vakuf potpisana su ugovori sa četiri neformalne grupe mladih ukupne vrijednosti 9.750 KM, a u okviru Programa Omladinske banke za 2019. Godinu kroz prvi Javni poziv.

Načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić ovom prilikom uručio je čekove mladima koji će realizirati dole navedene projekte. Radi se o društveno–inovativnim projektima: Osvijetlimo puteve mladih košarkaša, Škola programiranja i robotike za sve generacije; Dan otvorenih srca ; Sala za sport i fitnes.

Općina Donji vakuf u saradnji sa Fondacijom Mozaik provodi ovaj Program po prvi put i prema potpisanom memorandumu, isti će trajati ukupono 4 godine, do 2022. Godine. Inače, program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Drugi Javni poziv Omladinske banke Donji Vakuf, bit će otvoren od 18.04. do 09.05. 2019. Godine sa Fondom za projekte u vrijednosti 9.000 KM i Fondom za mikro biznise u vrijendosti od 4.000 KM.