FOTO/ Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf povodom Dana općine Donji Vakuf

0
774

U okviru obilježavanja 14. septembra, Dana općine, u Donjem Vakufu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je istaknut značaj obilježavanja tog datuma.

Čestitku stanovnicima Donjeg Vakufa uputio je predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac, dok je prigodan referat, tim povodom, podnio načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić.

– Ovaj datum uvijek nas podsjeti na 14. septembar 1995. i na naš povratak u grad, kada se prije 23.godine nepregledna kolona građana iz pravca Bugojna vraćala kućama. Danas kao načelnik općine Donji Vakuf ponosan sa na ovaj grad koji iz godine u godinu bilježi privredno-ekonomski rast, a za ovo smo zasluženi svi i ja vam se ovom prilikom svima zahvaljujem – kazao je načelnik Sušić, čestitajući svim sugrađanima Dan općine Donji Vakuf.

Nagrada „14.septembar“ uručena je Tihomiru Zrili, za ostvarene rezultate u društveno-političkom radu, a  općinske zahvalnice uručene su preduzeću „Malak group – DI Janj“ za ostvarene rezultate u oblasti privrede, dr.Dinki Pavić-Šarić za ostvarene rezultate u oblasti zdravstva,  kantonalnom ministru Ameru Mraki, Almiru Kilim i Amelu Omeragiću za doprinos u oblasti sporta u Donjem Vakufu.

U ime svih dobitnika ovogodišnjih općinskih priznanja zahvalila se dr. Dinka Pavić-Šarić:

„Dragi moji sugrađani, pripala mi je velika čast u ovom svečanom momentu u bitnom danu za sve nas, da vam se zahvalim u ime svih koji smo dobili priznanja. Drago nam je da ste nas  prepoznali, te  vidjeli naša zalaganja i nadam se da smo dali svoj maksimum. Još jednom veliko hvala i ovo će nam biti veća satisfakcija da budemo još bolji „ – istakla je dr. Dinka Pavić-Šarić.

Općinski načelnik Huso Sušić, na današnjoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručio je poklon prvom počasnom građaninu općine Donji Vakuf i načelniku prvog bratskog grada  Meldole iz Italije, Lorisu Venturiju.

Svoj doprinos na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj povodom Dana općine Donji Vakuf dali su članovi VIS Forte iz Donjeg Vakufa.

Nakon sjednice, položeno je cvijeće na Šehidskom spomen-obilježju u gradu, Partizanskom groblju, kao i na Šehidskom mezarju u Kotezima, gdje je odata dužna počast borcima koji su poginuli u odbrani grada i države tokom protekle agresije.

Ujedno, prisutni gosti zajedno sa načelnikom Husom Sušićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Naserom Rujancem, posjetili su i lokaciju na kojoj su u toku radovi na izgradnji Šehidskog spomen-obilježja, šehidima i poginulim borcima općine Donji Vakuf.