FOTO / Održana 23. Manifestacija “Pomen na šehide Dobro Brdo 2021”

0
125

 

U organizaciji Omladinskog udruženja “Fajkaš” Donji Vakuf, protekle nedjelje održana je manifestacija “Pomen na šehide Dobro Brdo 2021 “. Ovo je 23. manifestacija na kojoj se odaje počast šehidima i poginulim borcima ovog kraja.

U sklopu manifestacije, proučen je Jasin, pri duše svih šehida naše Bosne i Hercegovine, i šehida Dobrog Brda. U vjerskom dijelu programa učestovali su imami Medžlisa IZ Donji Vakuf, na čelu sa glavnim imamom Amirom ef. Čavkom, koji obratio prisutnim.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji u ime Općine Donji Vakuf, dao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf Muhamed Hodžić.

Ono što je važno naglasiti to je da su delegacije koje su prisustvovale ovoj tradicionalnoj manifestaciji, posjetili i prostorije mejtefa, koje su u fazi izgradnje. Mejtaf, koji je namjenjen poduci mektebske djece, bio je na istom mjestu prije rata,koji je nažalost porušen tokom ratnih dejstava. Izgradanja prostorija mejtafa je i dalje u toku, a završetak radova očekuje se u narednom periodu.

Tradicionalno u sklopu ove manifestacije odigran je i Malonogmetni turnir, koji je ove godine okupio 21 ekipu, a najboljim ekipama su uručene prigodne nagrade. Organizator je ovom prilikom uručio i zahvalnice pojedincima i kolektivima, koji svake godine pomažu organizaciji ove manifestacije.