FOTO/Obilježavanje Međunarodnog dana obrazovanja u Dječijem vrtiću Donji Vakuf

0
575

Deveti februar je Međunarodni dan obrazovanja i obilježavaju ga zemlje članice Ujedinjenih naroda.

Članice Asocijacije žena Stranke demokratske akcije Donji Vakuf, povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, posjetile su JU Dječiji vrtić Donji Vakuf.

„Asocijacija žena svojim radom promovira temeljne vrijednosti porodice u društvu kroz odgoj djece i zaštitiu zdravlja i prava djeteta, te naglašavanjem značaja obrazovanja djece. Mnogi ljudi ne shvataju pravu ulogu predškolskih ustanova te smatraju da je vrtić namijenjen čuvanju djece, što je potpuno pogrešan način razmišljanja. Svrha predškolske ustanove jeste da djetetu omogući usvajanje znanja i vještina kako bi se razvilo u što kvalitetniju ličnost. Ovom posjetom smo željeli istaknuti ulogu predškolskih ustanova kao prvog nivoa odgojno-obrazovnog procesa. Koristim priliku da u ime Asocijacija žena SDA Donji Vakuf čestitam Međunarodni dan obrazovanja svim građanima BiH, posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima te onima koji posredno ili neposredno učestvuju u promociji obrazovanja,, istakla je Majda Zahirović ispred Asocijacije žena SDA.

Tokom današnje posjete i druženje, članice Asocijacije žena i uposlenice vrtića zajedno pripremile voćnu salatu za djecu povodom obilježavanja Međunarodnog dana oobrazovanja.

„Zahvaljujem se Asocijaciji žena SDA Donji Vakuf i naravno svim prosvjetnim radnicima čestitam Međunarodni dan obrazovanja, ali i uspolenicima Dječijeg vrtića Donji Vakuf. Predškolski odgoj je vrlo bitan za razvoj djece, a od ove školske godine počinje obavezno predškolsko obrazovanje, što nam i govori koliko je važna ova stepenica u odgoju i obrazovanju djece“ kazala je Hadžija Begović, direktorica Dječijeg vrtića Donji Vakuf.