FOTO/Obilježavanje Dana nezavisnosti BIH u Donjem Vakufu

U organizaciji Općine Donji Vakuf i JU Centar za kulturu informisanje i sport Donji vakuf, danas se prigodnim programom obilježava 1. mart-Dan nezavisnoti Bosne i Hercegovine.

Medžlis Islamske zajednice Donji Vakuf je ispred zgrade općine upriličio podjelu zastavica Bosne i Hecegovine i Republike Bosne i Hercegovine, nakon toga je održana „Šetnja za domovinu“ u sklopu koje se povorka uputila prema Centralnom šehidskom spomen-obilježju i Partizanskom spomen-groblju gdje su građani i brojne delegacije položile cvijeće.

Cvijeće su danas položili,  načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić s predsjedavajućim Općinskom vijeća Muhamed Hodžićem i zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mustafom Veremom. Zatim, predstavnici JOB Donji Vakuf “Unija veterana”, Organizacija porodica Šehida i poginulih boraca općine Donji Vakuf, OO SDP Donji Vakuf,  OO NIP Donji Vakuf, OO SDA Donji Vakuf.

Obilježavanje ovog važnog datuma se nastavlja održavanjem svečane akademije koja će se održati danas u Velikoj sali Doma Kulture s početkom od 18:00.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print