FOTO/Nagrada za inovativne nastavnike: Orhana Kosterović pobjednica u kategoriji “Predmetni nastavnici/ce u srednjim školama”

0
230

Sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana svečana ceremonija dodjele Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN). Nagrada se dodjeljuje po treći put u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step, i uz podršku partnera i donatora.

Profesorica Orhana Kosterović je ovogodišnja pobjednica, INOVATIVNA nastavnica, u kategoriji “Predmetni nastavnici/ce u srednjim školama”.,

Inicijator i idejni tvorac projekta „Učionice na otvorenom“ u MSŠ Donji Vakuf bila je profesorica geografije Orhana Kosterović. Time je inovativna praksa MSŠ Donji Vakuf  “Učenje na otvorenom”, ušla je u top 10 inovativnih praksi u BiH u konkurenciji od 157 prijavljenih.

Učionica na otvorenom predstavlja novi kreativni koncept nastave i primjenjive su za sve uzraste i sve vrste obrazovanja. To je inovativan način proučavanja s ciljem motiviranja učenika za aktivno učestvovanje u nastavi.

Pored učionice na otvorenom  učenici su izradili i sunčev sat u školskom dvorištu, označili stabla u školskom parku , popravili klupe u parku i postavili nove kante za smeće.