FOTO / Načelnik Huso Sušić u posjeti bratskoj općini Meldola u Italiji

0
380

Na poziv počasnog građanina Donjeg Vakufa i bivšeg načelnika bratske općine Meldola Lorisa Venturija i novoizabranog načelnika Roberta Cavalluccija, u dvodnevnoj posjeti Meldoli boravi načelnik općine Huso Sušić.

Razlog posjeta je obostrana želja i namjera da se odnosi dviju bratskih lokalnih zajednica intenziviraju i ponovo vrate na nivo kakvi su bili u vrijeme mandata gospodina Venturija. Načelnik Cavallucci pokazao je iskrenu želju i opredjeljenje za “oživljavanja” bliskih i neposrednih odnosa, i najavio skoru posjetu Donjem Vakufu.

Tokom boravka u Meldoli, pored zvaničnika općine, srdačni i prijateljski sastanci održani su i sa aktivistima organizacije Crocce Verde, koji su česti gosti naše općine, a upriličene su posjete Socijalnom centru “Davide Druidi”, Institutu za istraživanje i liječenje tumora IRST, te nekim školama i firmama u Meldoli i Forliju. Razgovarano je o uspostavi neposredne saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i socijalne zaštite, a konkretni prijedlozi mogli bi biti implementirani u okviru projekata EU partnerstva.

Foto i tekst Sead Cerić