FOTO / MSŠ Donji Vakuf povodom Međunarodnog dana volontera organizirala volontersku akciju

0
208

Bivša učenica MSŠ Donji Vakuf Melika Miralem zajedno sa kolegicom Berinom Bulatović je u sklopu projekta “Pairing Youth – Empowering Coexistence” inicirala akciju druženja i volonterskog rada srednjoškolaca u Donjem Vakufu. Ideja je potekla u toku obuke u polju neformalnog obrazovanja koju su Melika i Berina pohađale pod pokroviteljstvom fondacije Bosana – hvala @Bosana i @United States Embassy to Bosnia & Herzegovina!

Nakon prvobitno održane radionice o volonterizmu dali su  doprinos obnovi školskog ulaza – bojenjem, farbanjem, šmirglanjem… Pored toga  učenici su osvježili školski enterijer spektrom duginih boja i motivacijskim porukama koje su pripremili uz pomoć Denisa Hadžiomerovića i Studia Vag.

Pomenuta volonterska akcija u Mješovitoj srednjoj školi Donji Vakuf uspješno je realizirana zahvaljujući i drugim članovima lokalne zajednice – hvala @Aras Fazlagić @di casa, @Benjamin Zonić @eco friendly i @Amer Verem @motel otoka za izuzetnu susretljivost i novčanu pomoć pri realizaciji.

Podršku su pružili i direktor Mješovite srednje škole Donji Vakuf Asim Orahovčić i profesorica Orhana Bušatlija-Kosterović.