FOTO/Mersudin Kurić i Amer Čaluk novi treneri mladih selekcija KK Promo

0
125

Obzirom da su se dosadašnji treneri povukli sa dužnosti, pripreme za kamp i predstojeća školu košarke su prava prilika da se predstave novi treneri sa novim pristupom i programom rada, ističu iz Uprave KK Promo Donji Vakuf.

Jučer je održan prvi trening sa mlađim kategorijama, te kratko upoznavanje sa trenerima koji preuzimaju dužnost sa značajnim ambicijama.

Naime, dugogodišnji članovi košarkaškog kluba „Promo“, Kurić Mersudin – Ćiri i Čaluk Amer – Kale su svoje prve korake u pionirskom uzrastu započeli upravo tu. Prolazeći košarkaške kampove, škole košarke, lige mladih, preko juniorskih, na kraju do seniorskih selekcija, Mersudin i Amer su skupljali iskustvo i znanje koje su spremni u narednim godinama prenositi na mlade košarkaše.

U narednom periodu kreće upis novih članova u školu košarke, kroz ljetnu školu košarke, te program dodatne edukacije za mlade trenere, što bi trebalo znatno podići kvalitet rada.

Košarkaški kamp »Sparsi« u Zaostrogu je najbolja prilika za napredak u svakom pogladu. U nedjelju, put Zaostroga ide naših 5 dječaka, od kojih juniora Ganić Ernada KK »Promo« šalje za nagradu, kao marljivog, odanog i talentovanog mladog košarkaša.