FOTO/Loša partija i poraz “Proma” u Čapljini

U nedjelju, 12. januara, u Čapljini je odigran susret 14. kola Lige 12 između KK “Čapljina Lasta” i KK “Promo” Donji Vakuf. U direktnom okršaju rivala iz donjeg dijela tabele više spretnosti i smirenosti u uzbudljivom finišu imala je domaća ekipa, koja je slavila rezultatom 65:62 (17:17; 16:14; 19:17; 13:14).

Jako nervozna utakmica, sa mnogo grešaka na obje strane i sa puno preokreta, na kraju je ipak zasluženo pripala “Čapljini”. U rovovskoj borbi odbrana, domaći su uspjeli zaustaviti najboljeg igrača “Proma”, Erwina Carlbeja, koji je utakmicu završio sa svega 9 poena.

Osim njega, još nekoliko igrača bilo je ispod svog nivoa, ali i pored toga utakmica je ušla u egal završnicu u kojoj trojka Matije Milina, na tri sekunde do kraja, rješava pitanje pobjednika. U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Boungei Preston sa 16 poena, Milan Luzaić dao je 15, Matija Milin 11, a Branislav Berbakov 10. Imran Fazlić bio je najbolji u “Promu” sa 16 poena, Vuk Miladinović dao je 12, Erwin Carlbe 9, Nedim Mustafica 9 (12 skokova), Alija Islamović 6, Damir Kasun 6, Denis Milinović 2, Prince Orizu 2.


“Ovim porazom “Momci s Vrbasa” su sebi dodatno zakomplicirali situaciju u borbi za što bolju poziciju u ligi za opstanak. Praktično, više nemaju pravo na kiks, a već u narednom kolu u Donji Vakuf dolazi ekipa “Zrinjskog”, još jedan direktni konkurent u toj borbi.
Jedino pozitivno, po čemu se može pamtiti ova utakmica, su naši navijači, njih oko 60, koji nisu žalili vrijeme, novac, dlanove i grla da podrže svoju ekipu. Dragi naši, žao nam je što vašu podršku nismo uspjeli nagraditi pobjedom. Slijedi nam možda i ključna utakmica protiv “Zrinjskog”. Do tada, moramo naći snagu i dodatnu motivaciju kako bismo se svi zajedno vratili na pobjednički kolosijek.”, saopćeno je iz “Proma”.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print