FOTO Liga mladih SBK,snage odmjerili košarkaši Proma i Never stopa

 

Izvještaj sa drugog kola Lige Mladih SBK.
KK Promo – ŠK Never Stop
Igrali smo tri utakmice sa selekcijama U14, U16, U18, a najmlađe selekcije U12 igraju svoj susret naredni vikend.
Najmlađi su pružili dosta dobar otpor znatno fizički jačoj i dominantnijoj ekipi ali i pored toga ubilježili su poraz rezultatom 46-83
Utakmica U16 selekcije počinje veoma žestoko.
Sudci dopuštaju dosta agresivnu igru na obje strane gdje smo na samim početku prve otali bez prvog centra ekipe a pred kraj druge četvrtine playmaker Imamović prilikom jednog duela zadobija povredu prepone i primoran je potraziti pomoć ljekara, te nije mogao nastaviti utakmicu koja je od tog trenutka krenula drugim tokom gdje smo doživjeli ubjedljiv poraz rezultatom 37-73.
Na utakmici U18 selekcije osjetio se nedostatak nekoliko važnih igrača. Prva četvrtina je bila izjednačena, uz dosta promašenih šuteva na obe strane, ali pred kraj druge četvrtine uz dosta lijepih poteza, naši se juniori odvajaju na 7 poena razlike i sa rezultatom 33:26 završavaju prvo poluvrijeme. Od početka drugog poluvremena postavljaju svoj tempo i uz dobru odbranu i timsku igru uspijevaju treću četvrtinu završiti rezultatom 60:43. Četvrtu četvrtinu počinju jakom i agresivnom odbranom te tako dolaze do nekoliko ukradenih lopti i lakih poena, a u napadu na zonu odgovaraju sa trojkama Velida Ugarka i Adema Orlovića za konačnih 81:48.
Mensur Čavak je bio najbolji strijelac utakmice sa 27 poena, a pratili su ga Amel Smajić 16 poena i Velid Ugarak sa 15 poena (5/7 trojke). U strijelce su se još upisali:
Tarik Smajić 9
Anid Dervišić 4
Amel Kurić 3
Adem Orlović 3
Izvještaj preuzet sa zavnične FB stranice KK Promo
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print