(FOTO) Jusuf Melajac iz Novog Pazara pobjednik backagammon turnira “Donji Vakuf OPEN 2022.”

Danas u Donjem Vakufu održan je tradicionalni internacionalni backagammon turnir u organizaciji Tavla kluba Vatrogasac.

Ovaj turnir organizuje se povodom Dana općine Donji Vakuf, a ove godine učestvovali su takmičari iz čak osam zemalja. Na kraju, najviše znanja i sreće imao je Jusuf Melajac iz Novog Pazara, koji je u finalnom meču pobijedio Radovana Perovića iz Crne Gore. Treće mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik, još jedan Novopazarac, Erdovan Jablaničanin, četvrti je bio Marin Marić iz Mostara, dok su peto i šesto mjesto osvojili domaći tavlaši, Senad Nezić Taca i Šemso Zahiragić.


Na svečanom zatvaranju turnira, pored nagrada i priznanja najboljim, uručene su i zahvalnice istaknutim članovima našeg kluba: Abazu Omeragiću, Izetu Snagi, Asimu Veremu, Kasimu Alkiću i Mehmedu Ugarku.


Posebni pokloni razmijenjeni su sa našim dragim prijateljima iz Novog Pazara, članovima Tavla kluba Dedo, s kojima ove godine obilježavamo 20 godina velikog prijateljstva.


Tavla klub Vatrogasac zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju do sad, po broju takmičara i zemalja iz kojih dolaze, najuspješnijeg turnira održanog u Donjem Vakufu.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print