FOTO/”Izbor sportiste godine Donjeg Vakufa” bez programa i publike

Sjednica Organizacionog odbora osamnaeste tradicionalne sportsko-revijalne manifestacije “Izbor sportiste godine općine Donji Vakuf za 2020.godinu” održana je u kabinetu načelnika općine Huse Sušića i uz prisustvo svih članova odbora.

Nakon podnesenog izvještaja sa ranije održanog sastanka Sportskog saveza općine, te prezentacije usaglašenih prijedloga i nominacija, uslijedila je konstruktivna iscrpna diskusija, te su jednoglasno usvojeni slijedeći zaključci:

1. Manifestacija će biti organizovana u reduciranoj formi, bez programa i bez publike, uz potpuno uvažavanje svih preporuka i mjera nadležnih organa i institucija za prevenciju pandemije COVID-19.

2. Na ovogodišnjem “Izboru…” dodijeliti će se nagrade u slijedećim kategorija : Sportista godine, Sportska ekipa godine (muška i ženska), Sportska ekipa godine-mladi (pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori), Trener godine, Sportski radnik godine, Veteran godine i stimulativne nagrade Uspješni mladi sportisti i sportašice.

3. Neće biti dodijeljena posebna priznanja i zahvalnice, niti revijalne nagrade, već samo takmičarske nagrade.

4. Zbog ograničenja uvjetovanih pandemijom COVID-19, na manifestaciji će moći prisustvovati maksimalno 30 osoba, a svi klubovi čiji pojedinci ili selekcije učestvuju u “Izboru…” dobiti će posebna uputstva i instrukcije u vezi broja učesnika.

“Izbor Sportiste godine općine Donji Vakuf za 2020. godine” održati će se u srijedu, 17.02. u 17,00 sati u velikoj sali općine Donji Vakuf, a prisustvovati će samo nagrađeni pojedinci i predstavnici nagrađenih ekipa.

Cijelokupna manifestacija biti će medijsku praćena i dostupna na portalu i u programu Radio Donji Vakuf.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print