FOTO – Gornji Vakuf /Uskoplje molotovljevim koktelima zapalili sedam sportskih kladionica

Pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje su noćas oko 2:40 sati primili poziv u kome je prijavljeno krivično djelo paljevine.

Naime, nekoliko nepoznatih osoba je u sedam poslovnih objekata, u kojima se nalaze sportske kladionice, bacilo zapaljivu tečnost, čime su izazvali požar i veliku materijalnu štetu na samim objektima.

  • Izgorio namještaj
    Izgorio namještaj                                FOTO: CENTRALA.BA

– Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf/Uskoplje koji su ugasili vatru. U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvjetljavanja navedenih događaja – saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

  • Uposlenici zatekli zgarište
    Uposlenici zatekli zgarišteFOTO: CENTRALA.BA

Nezvanično se saznaje da su nepoznate osobe razbijale stakla na kladionicama i unutra ubacivale boce s benzinom, takozvane Molotovljeve koktele. Na meti su bile četiri kladionice “Sportplus” i tri “Sportplus Win”.

Iz policije je danas saopćeno da su uhapšena trojica počinilaca.

Avaz.ba
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print