FOTO GALERIJA / Održan Street basket turnir „DIJABIH#5“

0
231
Održan Street basket turnir „DIJABIH#5“
Održan Street basket turnir „DIJABIH#5“

Danas je u Sportskoj dvorani Donji Vakuf održan 5. Street basket turnir dijaspore „DIJABIH#5“. Na ovogodišnjem turniru učešće su uzele četiri ekipe: Žabalj (Srbija), Prozor – Rama, Banjaluka i domaćin ekipa KK „Promo“ Donji Vakuf.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Žabalj iz Srbije koja je u finalu savladala ekipu Banja Luke. Treće mjesto osvojila je ekipa Prozor – Rama koja je u utakmici za treće mjesto savladala ekipu KK „Promo“ Donji Vakuf.

Organizatori 5. Street basket turnira dijaspore „DIJABIH#5“ bili su Sportski savez općine Donji Vakuf, KK „Promo“ Donji Vakuf i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf,  partneri Općina Donji Vakuf i Savez Banjalučana u Švedskoj, dok je pokrovitelj turnira Vlada Srednjobosanskog kantona.

U okviru 5. Street basket turnira dijaspore „DIJABIH#5“ održano je predstavljanje izdavačkih djelatnosti magazina „Šeher“ Banja Luka i panel – diskusija o saradnji organizacija iz dijaspore, regiona i Bosne i Hercegovine.

Za sve učesnike turnira bila je organizovana i atraktivna rafting tura na rijeci Vrbas, od naselja Kopčić do centra Donjeg Vakufa.

Donji Vakuf organizacijom ovog sportskog događaja nastavlja širiti pozitivnu misiju povezivanja Donjovakufljana u zemlji, dijaspori i regionu.

FOTO GALERIJA