FOTO GALERIJA / Odbojkašice OK „AS“ Donji Vakuf pobjednice Omladinske lige SBK

0
596
Sportska dvorana Donji Vakuf Final Four za odbojkašice
Sportska dvorana Donji Vakuf Final Four za odbojkašice

Sportska dvorana u Donjem Vakufu danas je bila domaćin Final Foura za predpionirke u odbojci. Učešće na ovogodišnjem Final Foura uzele su ekipe: OK „AS“ Donji Vakuf, OK „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje, OK „TIME OUT“ Jajce i OK „Busovača“.

U 10 sati snage su u prvom polufinalnom okršaju odmjerile ekipe domaćina OK „AS“ Donji Vakuf i Odbojkaškog kluba „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje.  Prvi set odbojkašice OK „AS“ Donji Vakuf dobile su rezultatom 25:11 da bi u drugom setu bile još ubjedljivije te sa 25:7 odnijele zasluženu pobjedu i plasman u veliko finale.

U drugom polufinalnom susretu snage su odmjerile ekipe OK „TIME OUT“ iz Jajce i OK „Busovača“ iz istoimenog grada. Slavila je ekipa iz Jajca 2-0 po setovima 25-19, 25-11.

U susretu za treće mjesto snage su odmjerile ekipe OK „Busovača“ i OK “Sloga” Gornji Vakuf/Uskoplje. Slavile su odbojlašice OK „Busovača“ 2-0 po setovima 25-23, 26-24.

U velikom finalu snage su odmjerile ekipe domaćina OK „AS“ Donji Vaku i OK „TIME OUT“ iz Jajca. Prvi set pripao je ubjedljivo odbojkašicama OK „AS“ Donji Vakuf rezultat je glasio, 25-9. Drugi set donio je mnogo više neizvjesnosti ali nedovoljno neizvjesnosti da bi gledali treći set jer su odbojkašice OK „AS“ Donji Vakuf slavile i u drugom setu rezultatom 25-19 i tako potpuno zasluženo osvojile naslov najbolje ekipe SBK.

Za pobjedničku ekipu OK „AS“ Donji Vakuf nastuplile su:

Amina Rahmanović

Adnana Zahirović

Amina Vinčević

Aida Bostan

Kerima Kokić

Kanita Smajić

Suana Beganović

Zemira Čavak

Lejla Ugarak

Hana Melić

FOTO GALERIJA / FINAL FOURA