FOTO GALERIJA /„Baklja mira“ danas u Donjem Vakufu

0
333

Međunarodna sportska manifestacija „Trka mira“ ove godine  prošla je i kroz Donji Vakuf. Pomenuta trka nema komercijani,političi,vjerski, rasni ili bilo kakav drugi predznak. Cilj joj je širenje ideje harmonije, prijateljstva i saradnje. Kako ističu organizatori ovo je 31. godina kako trka postoji,te se tokom tri decenije proširila skroz 150 zemalja. Evropski dio trke će ove godine proći kroz 42 zemlje i učesnici će pretrčati 24.000 kilometara.Specifičnost ove trke je što, učesnici sa bakljom u ruci se sastaju sa predstavnicima općina,država,škola,sportskih klubova, noseći poruke mira.

U Donjem Vakufu ekipu od 11 učesnika ove trke, prije ulaska u naš grad dočekali su biciklisti novoformiranog Biciklističkog kluba „Sabahudin Duzić Tetak“, koji su ih dopratili do samog centra Donjeg Vakufa.

Baklju mira te učesnike ovog humanitarnog maratona, dočekali su predsjedavajući Općinkog vijeća, Naser Rujanac, sekretar Sportskog saveza Općine Donji Vakuf Sead Cerić, direktor JKP „Gradina“ Enes Handžić, te predstavici sportskih kolektiva FK Radnik, KK Promo, Odbojkaški klub AS, te članovi BK „Sabahudin Duzić Tetak“.

Ovom prilikom učesnici trke mira koji nose „Baklju mira“, prisutnima su se obratili i pojasnili da baklja mira predstavlja simbol mira ljudi širom svijeta, te da mir dolazi iz svakoga od nas samih.

U znak sjećanja na dolazak u naš grad predsjedavajući Naser Rijanac u svoje ime i ime općinkog načelnika Huse Sušića, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisutvovati današnjem događaju, predstavniku trkača uručio je prigodan poklon.

Također i učesnici „Trke mira“ su u znak sjećanja na dolazak u Donji Vakuf uručili  poklone predsjedavajućem i sekretaru Sportskog saveza Donji Vakuf.

Nakon zajedničkog slikanja  članova sportskih klubova iz našeg grada sa „Bakljom mira“, učesnici su se na kratko osvježili i nastavili put Bugojna.