FOTO / Donjovakufski osnovci defileom obilježili Dan državnosti BiH

0
505

 

U organizaciji JU Prva osnovna škola Donji Vakuf, danas  je u našem gradu  obilježen 25. novembar Dan državnosti BiH. Učenici od prvog do devetog razreda Prve osnovne škole, noseći zastave BiH, prodefilovali su kroz centar našeg garad, noseći poruku zajedništva, patriotozma i ljubavi prema svojoj domovini.

Na Trgu Ibrahim bega  Malkoča, okupljeni donjovakufski osnovci , te brojni sugrađani uživali su i prigodnoj priredbi, koju su sa ovu priliku pripremili učenici ove škole. Čestitajući Dan državnosti, te podsjećajući na ljepotu naše zemlje i ljubavi prema jedinoj domovini BiH, obratili su se direktorioca Prve OŠ Donji Vakuf Selvedina Fazlagić, te općinki načelnik Huso Sušić.

Mališani,  Donjovakufski osnovci  poslali su jasnu poruku, da mladosti ima u ovoj zemlji, zemlji sa višestoljetnom historijom, i sa budućnosti.

Svoje obilježavanje Dana državnosti BiH, završili su posjetom Spomen parku, gdje su na Šehidskom spomen obilježju i Partizanskom spomen obilježju, položili cvijeće i proučili fatihu našim šehidima rata 92-95, i poginulim borcima rata 41-45.