(FOTO) Donjovakufski biciklisti uspješno stigli u Bihać

0
162

Izvještaj BK Sabahudin Duzić Tetak

Učesnici maratona Vukovar-Srebrenica, nakon 140 kilometara vožnje, uspješno su iz Novske stigli u Bihać. Na graničnom prijelazu Kostajnica smo se oprostili od preljubaznih pripadnika Policije Republike Hrvatske. Nekih desetak različitih patrola smijenilo se u pratnji od Vukovara do Kostajnice i svi su bili izrazito profesionalni i prijateljski nastrojeni. Po prelasku granice vozili smo malo jačim ritmom šezdesetak kilometara do Bosanske Krupe, gdje nas je dočekao naš veliki prijatelj, biciklista i vlasnik pekare, Šefik Harbaš s porodicom. Doček u duhu poznatog krajiškog gostoprimstva, sa obilnom sofrom, pred kojom smo svi na kraju položili oružje, ne uspjevši da probamo svaku od đakonija. Ipak, tu je bio Ernest da malo popravi utisak i svojim apetitom potvrdio da smo stvarno na biciklima, nakon pašteta doručka, odvezli sto kilometara.

Iz Krupe smo nastavili ka Bihaću malo opasnijom cestom za bicikliste, ali i sa predivnim krajolikom unskog kanjona.
U Bihaću smo se smjestili u odličnu City Villu u predgrađu Bihaća. Dodatna pogodnost ovog smještaja je otvoreni bazen, u koji je, dok smo mi ostali gledali gdje da se smjestimo, prvi uskočio Mišo. Dok ovo pišem, traje uzbudljiv vaterpolo meč i, nažalost, morat ću uskoro provoditi pisanje kraju, jer ne mogu da se dogovore oko pravila igre.

Dodajmo da nam se u Bihaću pridružio naš Sead Cerić Ceri, a s njim u društvu je i Amer Begović. Kompletna ekspedicija sutra ima dan zasluženog odmora, te u redovnom večernjem javljanju možete očekivati poneku anegdotu i nekoliko slika koje su primjerene za službenu klupsku stranicu.