FOTO//Donjovakufljani svečanom akademijom obilježili Dan državnosti BiH

0
349

U maloj sali Centra za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf večeras je upriličena svečana akademija koju je povodom 25.novembra – Dana državnosti BiH  organizovala  Općina Donji Vakuf a realizovala JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Mala sala Centra za kulturu, informisanje i sport bila je nedovoljna za sve građane Donjeg Vakufa koji su svojim prisustvom, zajedno sa organizatorom, uveličali svečanu akademiju i 76.godišnjicu potvrde državnosti jedine nam domovine.

Čestitku građanima, Bosancima i Hercegovima, u svom obraćanju uputili su općinski načelnik Huso Sušić i predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac.

U programu svečane akademije učestvovali su članovi VIS Forte Donji Vakuf te učenice devetog i prvog razreda gimnazije, koje su zajedno sa rukovoditeljicama Gradske biblioteke Šahzom Karahodžić i Midhetom Spahić – Galešić, domovini za rođendan, pripremile prigodnu poeziju i odlomke iz romana bosanskohercegovačkih književnika.

U sklopu  obilježavanja Dana državnosti BiH na području općine Donji Vakuf JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf objavila je  Konkurs za najbolje učeničke literarne  i likovne radove na temu „Moja domovina – moj ponos“.

Nagrade najboljim učenicima, uručili su Kenan Hrvačić direktor JU Centar za kulturu, informisanje i sport te Huso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf:

U konkurenciji literarnih radova, drugo mjesto, te nagrada i doploma uručeni su Hani Sultanović, učenici 3.razreda Prve osnovne škole Donji Vakuf dok je nagradu za prvo mjesto osvojio Vrco Minel, učenik 8 razreda Treće osnovne škole Oborci.

Drugo mjesto u konkurenciji likovnih radova pripalo je učenici prvog razreda Prve osnovne škole Donji Vakuf Azri Kurić, dok je diploma i nagrada za najbolji likovni rad uručena Ilhani Deblić, učenici 8.razreda Treće osnovne škole Oborci.