FOTO/Dječija predstava „Šareni igrokaz“ Teatra Fedra Bugojno odigrana u Donjem Vakufu

U sklopu obilježavanja “Dana općine Donji Vakuf”, ovog prijepodneva  u prostorijama JU Centra za kulturu informisnaje i sport Donji Vakuf izvedena  je predstava “Šareni igrokaz” članova Teatra FEDRA Bugojno-Dječija scena.

Ovo je samo jedna u nizu predstava koje JU Centra za kulturu,informisnje i sport Donji Vakuf, obezbjedila u okviru ovogodišnjih dana općine, čime je potvrđena uspješna saradnje naše ustane sa Tetarom Fedra iz Bugojna.

Amel Ugarak sekretar Fedre je o samoj predstavi rekao:

„ Ova predstava je splet igrokaza , koju je Ajla Kurtović-Beganović priredila zajedno sa prvom i drugom grupom djece koju vodi u sklopu Dječije scene Tetara Fedra Bugojno. Predstavu su pripremali od januara do juna ove godine. Ovo su jedni mali slatki igrokazi, koji su uvezani u jedan splet, kao jedna mala predstava“ .

Na jedan zanimljiv i šareni spektar različitih igrokaza najmlađa donjovakufska publika imala je priliku uživati u današnjoj predstavi Tetara Fedra Bugojno dječije scene. Predstavu su danas imali priliku pogledai mališani JU Dječiji vrtić Donji Vakuf, te učenici petih razreda Prve OŠ Donji Vakuf.

 

Predstavu organizovala  JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, Općina Donji Vakuf i Ministarstvo, nauke, kulture, mladih i sporta SBK. Medijski pokrovitelj Radio Donji Vakuf.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print