FOTO/ Delegacija Burse boravila u posjeti općinskom načelniku Husi Sušiću

Delegacija Burse na čelu sa gradonačelnikom Alinurom Aktašom boravila je danas u posjeti načelniku Husi Sušiću i Općini Donji Vakuf.

Nakon susreta sa Bakirom Izetbegovićem predsjednikom SDA BiH, Tahirom Lendom premijerom u Vladi SBK, Nisvetom Hrnjićem resornim ministrom privrede, delegacija Burse posjetila je i Donji Vakuf gdje su održali sastanak sa općinskom načelnikom , pomoćnicima i predsjedavajućim Općinskog vijeća.

Pored načelnika Sušića, Nasera Rujanca predsjedavajućeg Općinskog vijeća Donji Vakuf, Nisvet Hrnjić ministra privrede u Vladi SBK Nisveta Hrnjića, sastanku su prisustvovali i Kemal Čolak, direktor i vlasnik kompanije „Promo“ Donji Vakuf, Vildan Hajić generalni direktor ŠPD “Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf i Jasminko Ratkušić predsjednik SDA Donji Vakuf.

Bila je ovo uzvratna posjeta delegacije Burse iz Republike Turske prilikom koje je bilo riječi o nastavku saradnje i dobrih odnosa koje gradonačelnik Aktaš i načelnik Sušić njeguju već 12 godina.

Tokom susreta, razgovarano je i o radu na zajedničkim međunarodnim projektima, te organizaciji “Dana kulture Burse u Sarajevu” u julu ove godine, odnosno “Dana kulture Sarajeva u Bursi” sljedeće godine, na kojima će učešće imati i općina Donji Vakuf.

Podsjetimo, načelnik Sušić i resorni ministar Hrnjić nedavno su boravili u posjeti Bursi prilikom koje je razgovarano o susretu privrednika obje strane, iz oblasti industrije i turizma u Srednjobosanskom kantonu.

Pored gradonačelnika Aktaša, u posjeti Donjem Vakufu boravio je i Refik Ozen zastupnik u parlamentu Burse, počasni konzul Muzafer Čelik, pomoćnici gradonačelnika Feridun Tarim, Ersel Ikildiz, Mustafa Inci i Adil Kansu, direktor gradskog preduzeća Burfas.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print