FOTO//Danas otvorenje dječije igraonice “Čarolija”

0
1267

Uz malo sreće, za uspjeh u borbi protiv nezaposlenosti su ponekad dovoljne kreativnost i ustrajnost. A danas, u doba epidemije, potrebna je i hrabrost a one su je imale dovoljno. Ovo je jedan takav primjer: priča o dvije mlade profesorice iz Donjeg Vakufa, koje su odlučile pokrenuti svoj biznis.

Amina Palalić i Sejla Kahvedžić, obje profesorice pedagogije, vlasnice su dječije igraonice „Čarolija“ koja danas u 17 sati počinje sa radom.

„Odmah po završetku fakulteta odlučile smo da pokrenemo nešto što nikad nije bilo u našem gradu. Želja nam je da naša igraonica bude zamjena za topli dom, odmor za djecu, mjesto gdje će moći provesti kvalitetno slobodno vrijeme, slaviti rođendane, igrati se. Nudimo dobro raspoloženje, jako puno ljubavi i truda, uz želju da naša djeca imaju lijepo djetinjstvo, dane i rođendane za pamćenje“, istakle su Sejla i Amina, te su dodale,

„U današnjem užurbanom tempu života, roditelji često ne znaju kako uskladiti posao ili obavezu koju hitno moraju završiti i čuvanje djeteta. Misija igraonice je da pomognemo roditeljima i odgajateljima u izgradnji njihove djece da budu samostalnija, sigurnija u sebe i sretnija. Zato je sada tu naša „Čarolija“.

Vlasnice dječije igraonice „Čarolija“ kažu da je u ponudi čuvanje djece na sat i više, u dogovoru s roditeljima, proslave rođendana, a namjeravaju organizirati i edukativne radionice za djecu.

Na današnjem otvorenju igraonice biće upriličen Dan otvorenih vrata koji će omogućiti roditeljima da se upoznaju s radom, te da pogledaju prostorije i sve edukativne sadržaje. Igraonica se nalazi u ulici Jaz bb, pored restorana Orhideja

Igraonica je namijenjena za mališane uzrasta 2 do 10 godina.