FOTO//Crveni križ općine Donji Vakuf od danas u novim prostorijama

Crveni križ općine Donji Vakuf godinama je svoje aktivnosti i svoj rad provodio u prostorijama koje nisu bile najuslovnije za rad, ali to vrijednu ekipu Crvenog križa nije spriječilo da vjerno provodi sve programske aktivnosti i bude u službi humanosti.

“Uz dobru saradnju sa lokalnom zajednicom na čelu sa općinskim načelnikom Husom Sušićem, Crveni križ je dobio svoje prostorije u sklopu poslovnih prostora Sportske dvorane, te prostorije su kroz proteklu godinu dana uz pomoć donatora renovirane i prilagođene potrebama rada Crvenog križa”, kazala nam je Emina Snaga.

Glavni donatori, pored općine Donji Vakuf i općinskog načelnika su Crveni polumjesec Turske, Turska vojna misija u BiH, te Crveni križ FBiH.

Presijecanjem vrpce svečano su otvorena vrata novih prostorija Crvenog križa, a prisutnim posjetiteljima obratili su se zamjenik šefa Turske vojne misije u BiH pukovnik Ahmet Erol i predsjednik Crvenog križa općine Donji Vakuf Sulejman Kahvedžić.

Zahvalnice i pokloni uručeni su predstavniku Crvenog polumjeseca Turske, komandantu Turske vojne misije u BiH, zamjeniku komandanta EUFOR LOT tim Travnik, te općini i općinskom vijeću i Crvenom križu SBK/KSB, Centru za kulturu informisanje i sport, a naknadno će biti uručene Crvenom Križu FBiH, firmi Montažne kuće PROMO, Tvornica gipsa, te Treća osnovna škola Oborci.

Nakon dugogodišnjeg truda, rada i zalaganja, danas su svečano otvorene nove prostorije za rad Crvenog križa koje će biti velikog  značaja za što bolji, efikasniji i produktivniji rad.

Nove prostorije uključuju kabinet za prvu pomoć, kancelariju za sekretara Crvenog križa, te magacinski prostor a smješteni su u Sportskoj dvorani Donji Vakuf.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print