FOTO/Članovi KUD „Nakib Abdagić Kiban“ učestvovali na Smotri folklora u Gradišci

0
246

KUD Nakib Abdagić Kiban Donji Vakuf je dugogodišnje kulturno umjetičko društvo u našem gradu. Na svim značajnijim događajima , svojim učešćem i raznovrsnim reportoarom davali su  svoj pečat mnogobrojnim manifestacijama.

Ovo Kulturno umjetničko društvo – kroz tri sekcije folklornu, dramsko – recitatorsku i muzičku sekciju, okuplja veliki broj djece. Od onih najmlađih do starijih, druže se i kroz probe te nastupe njeguju kulturnu tradiciju  BiH. Svoj doprinos KUD- u dale su i naše sugrađanke u okviru rekreativnog folklora za žene.

Pored aktivnosti koje se odnose na rad sa djecom u Donjem Vakufu, KUD Nakib Abdagić Kiban, već izvjesno vrijeme radi sa djecom u Oborcima, sa kojima već imaju redovne probe, a samim tim i nastupe.

Članovi KUD – a u proteklom periodu imali su zabilježena dva  nastupa u Karauli tokom Ajvatovice, te učešćem na 13. Smotri folklora.

Članovi KUD Nakib Abdagić Kiban iz Donjeg Vakufa jučer su otputovali u Gradišku gdje su prvi put nastupili na  Smotri folklora u ovom gradu, gdje su predstavili Donji Vakuf  sa bošnjačkim narodnim  igrama. Ovaj nastup u Gradiškoj nastao je kao rezultat saradnje načelika naše općine i općine Gradiška.

U okviru kulturno-zabavnog programa, uručene su i zahvalnice učesnicima. Senad Beganović, umjetnički rukovodilac KUD Nakib Abdagić Kiban primio je zahvalnicu od organizatora, te je ovom prilikom prenio pozdrave od općinskog načelnika Huse Sušića.

Danas, KUD Nakib Abdagić Kiban, putuje u Brčko na još jednu smotru folklora.

U mjescu augustu članove KUD-a iz našeg grada očekuju nastupi u Konjicu, Podveležju i Jablanici.

Što se tiče mjeseca septembra KUD Nakib Abdagić Kiban Donji Vakuf, domaćin je već tradiocionale Smotre folklora i Večeri sevdaha , kojim  će dati svoj doprinos obilježavanju Dana općine Donji Vakuf.