FOTO/Centar za socijalni rad Donji Vakuf od danas u novim prostorijama

0
652

 

Danas su u Donjem Vakufu svečanim presijecanjem vrpce otvorene nove prostorije  Javne ustanove Centra za socijalni rad Donji Vakuf.

Vrpcu su presjekli komadant Turske vojne misije u BiH Bariš Konak, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, te v.d direktor JU Centra za socijalni rad Donji Vakuf, Mehemed Vinčević.

Ova za Općinu Donji Vakuf značajna institucija svoj rad od sada nastavlja u novoizgrađenom objektu smještenom iza zgrade Policijske stanice Donji Vakuf. Projekat je realizovan od strane Turske vojne misije u BiH.

Prisutnim se na samom početku obratio predstavnik Turske vojne misije u BiH Bariš Konak, te izrazio svoje zadovoljstvo što je u  Donjem Vakufu na svečanosti upriličenom po završetku još jednog od mnogih projekata, kroz koji pomažu lokalnu zajednicu.

Riječi zahvalnosti za uspješnu realizaciju ovog projekta, gdje će uposleni Centra za Socijalni rad svakodnevno odgovarati svojim radnim zadacima u novim  i uslovnijim prostorijama, danas je uputio v.d direktor Centra za socijalni rad Mehemed Vinčević.

U ime domaćina riječi dobrodošlice uputio je i općinski načelnik Huso Sušić, koji je ovom prilikom istaknuo i naglasio nesebičnu podršku Turske vojne misije BiH, a posebno LOT tima Travnik na čelu sa Ugurom Sevildik. Također, načelnik Sušić naglasio je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su uspješno realizirani u Donjem Vakufu zahvaljujući Turskoj Vojnoj misiji u BH.

Kako bi ovaj svečani trenutak ostao u trajnom sjećanju predstavnici općine Donji Vakuf, načelnik Sušić i v.d. direktor Vinčević razmijenili su poklone sa predstavnicima Turske vojne misije u Donjem Vakufu.

Podsjećamo, Centar za socijalni rad Donji Vakuf do sada je svoj rad obavljao u prostorijama ANEKSA.