FOTO/Biciklisti Pajo, Mišo, Haris i Pliva odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

0
182

Jučer su, oko 18:30 sati, učesnici tradicionalnog Biciklističkog maratona “Da se nikada ne zaboravi i ne ponovi” Bihać-Srebrenica, posvećenog sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici, stigli su u Memorijalni centar Potočari.

Pedeset ovogodišnjih učesnika Maratona danas su, po jako toplom vremenu, vozili dionicu od Sarajeva, preko Olova, Kladnja, Vlasenice, Milića, Bratunca do Potočara. Po dolasku su odali počast žrtvama genocida.

Zbog propisanih epidemioloških mjera, biciklisti nisu mogli ostati u Potočarima, te su se u večernjim satima uputili svojim domovima u gradove širom Bosne i Hercegovine.

Petočlana ekipa BK “Sabahudin Duzić Tetak” u sastavu: Samir Zahirović Pajo, Mirsad Kosovac Mišo, Haris Hadžić, Eniz Plivčić Pliva i Adin Kovač, uspješno je odvezla sve dionice Maratona, te su dostojno predstavili naš Klub i grad na ovogodišnjem Maratonu.

“Zahvaljujemo organizatorima Maratona, BK “Limit” Bihać, koji su, i pored ograničenja zbog epidemije, dozvolili da naš Klub bude zastupljen sa ekipom od četiri biciklista i jednog pratioca. Nadamo se da ćemo iduće godine voziti u punom sastavu”, istaknuto je iz BK “Sabahudin Duzić Tetak”.