FOTO//Biciklisti krenuli iz Beča

0
108

Deset članova BK „Sabahudin Duzić Tetak“ u 15:00 sati startalo je ispred Gradske vijećnice u Beču svoju vožnju ka Srebrenici. Admir Vrebac Beba, Samir Zahirović Pajo, Mirsad Kosovac, Semir Kapić, Ernest Abdagić, Eldin Žerić, Haris Hadžić, Esad Turanović, Adin Kovač i Fahrudin Velić vozit će najprije do Bihaća, odakle 8. jula polazi tradicionalni biciklistički maraton „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“ u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Donjovakufski klub, uz pomoć svojih prijatelja, ove godine uspio je organizirati polazak iz Beča.

Danas, u ranim jutarnjim satima biciklisti su stigli u Beč, a tu su ih dočekali i pobrinuli se za svaku, pa i najmanju, njihovu potrebu Sabina i Rijad Halilović. Firma „Rijad Transport“ je i jedan od glavnih pokrovitelja maratona. Članovi ekspedicije, deset biciklista i dva pratioca, nemaju dovoljno riječi da zahvale Sabini i Rijadu na gostoprimstvu i svemu što čine da boravak i vožnja kroz Austriju budu što ugodniji i da grupa bude opskrbljena svime što je potrebno. Rođeni Donjovakufljanin, Rijad Halilović, oduvijek je poznat po svojoj humanosti i spremnosti da pomogne svaku pozitivnu akciju što je na najbolji mogući način, zajedno sa svojom suprugom Sabinom, potvrdio i ovaj put.

Start maratona ispred Gradske vijećnice ispratilo je dvadesetak prijatelja kluba, uglavnom Donjovakufljana koji žive u Beču. Pored pomenutih Sabine i Rijada, bicikliste su ispratili i Edo Kahvedžić s porodicom, Arijana Kilim, Amna Hadžić itd. Posebnu važnost ovom događaju dalo je prisustvo startu maratona bivšeg visokog predstavnika međunarnodne zajednice u BiH, g-dina Wolfganga Petritscha, ambasadora BiH u Austriji, Nj.E. g-din Kemala Kozarića, te gospodina Davula Ljuhara, vlasnika kompanije BRAINCON i jednog od najuspješnijih biznismena u Austriji porijeklom iz BiH.

Danas se vozi najkraća dionica od 47 kilometara do Wiener Neustadt gdje će ekspedicija prenoćiti i sutra ujutro nastaviti svoje putovanje.