Foto/ Aida Tule večeras u Donjem Vakufu inspirativnim predavanjem oduševila veliki broj prisutnih žena

Gošća ovogodišnjih “Susreta žena” u organizaciji Gradske biblioteke JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf večeras je bila Aida Tule. Tule je psihologinja, edukatorica, trenerica i autorica zanimljivog djela Arhitektura duše, knjige koja objedinjuje univerzalne ljudske vrijednosti i psihologiju.

U ime domaćina Gradske biblioteke JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf prisutnima se obratila Šahza Karahodžić  i upoznala prisutne sa biografijom gošće, te sa temom predavanja “Važnost pričanja priča za mentalno zdravlje” .

 

” Veliki broj večeras prisutnih žena znak je da podržavate jednu drugu. “- istakla je na samom početku predavanja Aida Tule. U vrlo inspirativnom, korisnom i neposrednom jednosatnom predavanju, između ostalog, uporedila oblake i njihovo kretanje sa našim  raspoloženjem i mentalnim stanjem i zdravljem.

” Mi u svom mentalitetu imamo problem sa kretanjem, mi smo naviknuti na fiksaciju, na to ne prihvatamo promjene.” – istakla je, između ostalog večeras u prepunoj maloj sali Doma kulture u Donjem Vakufu, psihologinja Aida Tule.
U sklopu večerašnjeg predavanja, između ostalog, dotakla se i teme stresa, definirajući stres kao narušenu mjeru, naglašavajući da je snaga karaktera jednako mentalno zdravlje.
U nizu veoma upečatljivih rečeneica izgovorenih večeras od strane gošće “Susreta žena 2023” izdvojila  se jedna rečenita koju je Tule citirala :“Jedan je Onaj koji stvara, a mi smo samo kompozitori u procesima na Zemlji.”

Ovogodišnje Susrete žena podržali su:

– Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK

– Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo

– Općina Donji Vakuf

– JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print