Fojnica / Održan stručni seminar na temu balneologije i rehabilitacije

0
34

 

U svečanoj dvorani lječilišta Reumal u Fojnici,tokom vikenda je održan stručni seminar na temu balneologije i rehabilitacije sa međunarodnim učešćem . Ovaj interdisciplinarni skup spojio je mnoge ličnosti, sa ciljem da na znanstveni način razmotre pitanja koja obilježavaju današnje vrijeme i društvo.

Fojnički Reumal je i ove godine otvorio vrata i predavačima iz drugih naučnih ustanova kao što su: predsjednik upravnog vijeća specijalne bolnice Sveta Katarina – prof.dr.Dragan Primoracmr.zdravstvenih studija Kristijan Zulle, ali i velikom broju drugih predavača koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji ovog seminara.

Domaćin seminara je kroz održani seminar promovisao i vlastite potencijale poput neprocjenjivog bogatstva fojničke termalne vode, jedinstvenih klimatskih uslova, ali i živopisnog okruženja, kako bi ljudima koji nisu iz BiH pružilo kratak uvid u kapacitete i usluge koje može da ponudi. Navedeni potencijali čine specifičan medicinsko-turistički proizvod koji je već dugi niz godina izuzetno cijenjen u regionu.

Da bi očuvali svoju stečenu prepoznatljivost, naglasili su da je jako bitno konstantno ulagati u edukaciju postojećih kadrova, pa je i ovaj stručni seminar bio prilika za sticanje novih znanja koja će u budućnosti upotrijebiti u rehabilitacionoj praksi.

Stručni kadar koji je prisustvovao seminaru, unutar organizacije seminara, imao je i mogućnost da se bolje upozna sa ponudom koju pruža lječilište Reumal, ali i sa gradom Fojnica. Za goste, tokom boravka u Fojnici upriličen je i obilazak Franjevačkog samostana iz 14. vijeka koji se nalazi na donjim padinama brda Križ.

Novum.ba