VIDEO/Film o dječaku koji je sanjao nogometne snove, iako mu je život priredio sve okolnosti za neuspjeh

0
29

Objavljen je dokumentarni film “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi”, koji se od danas može pogledati na video platformi YouTube. “Ispunjeni snovi” je film o dječaku koji je sanjao nogometne snove šutirajući loptu u zid u rodnoj Vlasenici. Iako mu je život priredio sve okolnosti za neuspjeh, dječak je uspio ne samo ispuniti svoje reprezentativne snove nego i postati napadač koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Napadač koji je pridobio veliku ljubav navijača i osvojio srca svih Bosanaca i Hercegovaca. Ovo je dokumentarni prikaz povijesnih trenutaka u kojima su Vedad Ibišević i njegovi suigrači iz nacionalnog tima donosili radost cijeloj Bosni i Hercegovini. Film govori o Ibiševićevim početcima i njegovoj reprezentativnoj karijeri, posebno se fokusirajući na povijesnu utakmicu u Kaunasu te na podjednako važan meč protiv Argentine na kultnoj Maracani, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Pored Ibiševića, u filmu o povijesnim trenucima bh. nogometa govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali suigrači iz tog razdoblja. Film je sniman tijekom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. svibnja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Režiju “Ispunjenih snova” potpisuje Jasmin Omerika, a sam film bi se mogao opisati kao svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, “Ovo je moja priča“”, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel. Ibiševićeva životna priča svakako ne može stati u jedan film. Ipak, dobra je prilika još jednom se prisjetiti trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima kako se suprotstavljaju Messiju i moćnoj Argentini.

 

Vecernji.ba