FIFA: Izabrani najbolji tim svijeta,selektor i najbolji igrač za 2014. Godinu

0
59

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odabrala je na večerašnjoj svečanosti u Cirihu najboljih 11 igrača za 2014 godinu.

Najbolji golman, a ujedno i kandidat za “Zlatnu loptu”, je Manuel Neuer, dok defanzivnu liniju čine David Luiz,Thiago Silva, Philipp Lahm i Sergio Ramos.

U veznom redu su Angel Di Maria, Toni Kroos i Andres Iniesta, a napad predvode Arjen Robben, Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Dodijeljena je i nagrada predsjednika FIFA Sepa Blattera japanskom novinaru Hiroshiju Kagawi, dok je Ralf Kellermann dobio nagradu za najboljeg svjetskog trenera u ženskom fudbalu.

Selektor njemačke fudbalske reprezentacije Joachim Low najbolji je trener svijeta u 2014. godini, saopštila je Svjetska fudbalska federacija (FIFA) na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Cirihu.

Low je sa “Elfom” osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu prošle godine.

“Ova nagrada je kao šlag na tortu, a torta je titula svjetskog šampiona Svjestan sam da ova nagrada nije samo za mene. Dijelim je sa svima koji su mi asistirali”, rekao je Low nakon preuzimanja nagrade.

Cristiano Ronaldo dobitnik je “Zlatne lopte”, nagrade Svjetske fudbalske federacije (FIFA) za najboljeg fudbalera svijeta 2014. godine, saopšteno je na večerašnjoj ceremoniji u Cirihu.

Osim njega, u najužoj kokurenciji su bili njemački golman Manuel Neuer i Argentinac Lionel Messi. Ronaldu je ovo treća “Zlatna lopta”, a prethodne dvije osvojio je za 2008. i 2013. godinu. Najbolja fudbalerka je Njemica Nadine Kessler.

                                                                                                                         /izvor:bhrt.ba/