Ferid Lukačević i Mirsad Filipović borave u posjeti načelniku Sušiću i Donjem Vakufu

0
321

U posjeti Donjem Vakufu i načelniku Husi Sušiću danas su boravili predstavnici Saveza Banjalučana u Švedskoj, Ferid Lukačević dugogodišnji prijatelj i  počasni građanin Donjeg Vakufa, te Mirsad Filipović predsjednik Saveza Banjalučana u Švedskoj, publicista, putopisac, glavni i odgovorni urednik magazina Šeher Banja Luka.

Drage goste iz Banja Luke načelnik Huso Sušić sa svojim saradnicima  dr.Hamdijom Mlinarevićem direktorom JU Dom zdravlja Donji Vakuf i predsjednikom Sportskog saveza općine Donji Vakuf ,Hrvačić Kenanom direktorom JU Centra za kulturu informisanje i sport Donji Vakuf i Cerić Seadom sekretarom Sportskog saveza Općine Donji Vakuf, ugostio je danas u ugodnom prirodnom ambijentu “Oaza mira”.

Današnju posjetu iskoristili smo da napravimo intervju sa Lukačević Feridom i Filipović Mirsadom. Osvrnuli smo se na same početke saradnje koja se vremenom razvila u dugogodišnje prijateljstvo. O velikom broju projekata i donacija  realizovanih zahvaljujući Savezu Banjalučana u Švedskoj, te o tome šta možemo očekivati u budučnosti. Također razgovarali smo o magazinu Šeher, u kojem se često mogu pročitati lijepe vijesti koje dolaze iz Donjeg Vakufa, promoviše ljepote Bosne i Hercegovine, šire pozitivne priče iz naše zemlje, te priče mnogih drugih Bosanaca i Hercegovaca rasutih po cijelom svijetu.

Detaljnije o današnjem razgovoru slušajte idućeg četvrtka 05.08.2021.god u emisiji „Četvrtkom otvoreno“ koja je u programu u 12, a repriza u 17:30 sati.