FEDRA // Predstava „Jedan sluga, dva gospodara“ večeras u Bugojnu

0
69

 

Tetaraski festival Fedra Bugojno, i danas nastavlja sa svojim planiram aktivnostima. Večeras od 19 sati u Dječije pozorište Eko Art Bugojno, realizuje scenu mladih „ KUT I JA“, voditeljica procesa Sanja Krnjajić.

U redovnom terminu od 20 sati i 30 minuta u Pozorišnoj dvorani KSC , Gradsko pozorište Trebinje, pred bugojnskom publikom izvest će predstavu „ Jedan sluga, a dva gospodara“ u režiji i adaptaciji Željka Miloševića.

Riječ reditelja:

Nakon nekoliko trenutaka razmišljanja o tome šta kao reditelj predstave da kažem (napišem) o ovom komadu stalno mi se provlačila ista misao:“Zašto išta treba da napišem?“. Nisam se mogao osloboditi tog eha, pa sam privremeno odustao.

Nakon nekoliko dana kada sam ponovo poželio baviti se temom „riječ reditelja“ javila mi se ista misao. Štaviše, eho te misli je bio snažniji. Na trenutke pomalobolan. Ponovo sam odustao.

Nešto kasnije napravio sam još jedan pokušaj sa istim rezultatom. Onda, to je to, pomislih, otrećilo se, kao što su to naši stari znali reći, sa istim ishodom. Dakle odustao sam.

No, ako vam se ne sviđa ova moja odluka ostaviću vam prostor za vaše mišljenje i eventualnu sugestiju šta je trebalo pisati.

IGRAJU:

Darko Kurtović

Zoran Jakšić

Milica Salata

Nikolina Ateljević

Bojan Ninković

Marija Parežanin

Milan Pikić

POMOĆNIK REŽIJE: Darko Kurtović

SCENA I KOSTIM: Milica Jeremić- Telebak

MUZIKA: Božidar Bobo Vučur

TEKST SONGOVA: Željko Milošević

LEKTOR: Olgica Cice

ŠMINKA: Milica Jeremić -Telebak

VIZUELNI IDENTITET: Jovan Vidaković

TON I SVJETLO: Ognjen Grubač

IZRADA SCENE: Dragan Milićević

IZRADA KOSTIMA: SP “Star” Trebinje

 

  1. Tetatski festival Fedra u Bugojnu, traje do subote, 20. Jula kada je planirano zatvaranje festivala te dodjela nagrada.