Federalna ministrica Jasna Duraković boravila  u Kiseljaku

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković posjetila je Kiseljak, gdje je održala sastanak sa načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom. U posjeti Kiseljaku s ministricom Duraković bila je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke saopćilo je da je ministrica Duraković na sastanku istakla važnost unapređenja obrazovnog sistema i podrške lokalnim inicijativama koje doprinose kvaliteti obrazovanja.

Tokom posjete ministrica Duraković je posjetila nekoliko odgojno-obrazovnih ustanova u Kiseljaku, uključujući Osnovnu školu „Zabrđe“ gdje je posjetila sportsku salu u izgradnji, Srednju školu „Ivan Goran Kovačić“, Srednju strukovnu školu „Fojnica“ i fojničku srednju mješovitu školu “Zijah Dizdarević” koja održava dislociranu nastavu u Kiseljaku.

Federalna ministrica je pohvalila rad ovih škola i njihov doprinos obrazovanju mladih generacija, naglašavajući potrebu za kontinuiranim ulaganjem u obrazovne ustanove i programe. Ministrica Duraković i predsjednica Bradara su održale aktuelni čas i razgovarale sa učenicima ovih škola na temu „Kako vidim budućnost u Kiseljaku“.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print