Evo koliko robot zna o BiH: Burek sa sirom najpoznatije jelo

Stranica nosi naziv “Chat Open AI“, te je privukla veliku pažnju korisnika

Tehnologija je napredovala do te mjere da postoje roboti sa vještačkom inteligencijom, mašine koje u potpunosti shvataju sve oko sebe, razgovaraju sa ljudima, te daju potpuno smislene odgovore. Ovakvo nešto do prije nekoliko godina je djelovalo nemogućim, a moglo se gledati samo u nekim naučno – fantastičnim filmovima.

Google je razvio stranicu na kojoj je moguće komunicirati sa robotom i to na jeziku koji mi izaberemo. Dovoljno je samo započeti komunikaciju na jeziku kojim pričamo i odgovor će stići u roku nekoliko sekundi. Stranica nosi naziv “Chat Open AI“, te je privukla veliku pažnju korisnika.

Mi smo se ulogovali na ovu stranicu, te postavili nekoliko pitanja o Bosni i Hercegovini.

 

Poznati po historiji i bureku

Ono što nas je prvo zanimalo jeste da pitamo robota po čemu je BiH poznata, te kako je ovaj program vidi. Odgovor je bio opsežan, ali ono što je navedeno odnosi se na historiju, turističke atrkacije i kulturu.

Ono što sve zanima kada dolaze u BiH, jeste kuhinja i hrana. Tako da smo i mi postavili pitanje koje je to jelo najpopularnije. Vjerujemo da se mnogima neće svidjeti kako je opisano naše najpoznatije jelo, a to je burek.

 

Sport najviše opažen

Pored kulture, historije i hrane, Bosna i Hercegovina je poznata i po velikom broju uspješnih sportista. Robot je na naše pitanje odgovorio sa listom fudbalera koji su ostavili veliki trag, poput Edina Džeke, Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića.

 

avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print