Escobar najavio novi dolazak: Otvoreni Balkan neće funkcionisati bez učešća svih zemalja

0
21

Gabriel Eskobar, specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan, stiže uskoro na ovo područje, a u najavi svoje posjete ponovio je očekivanja administracije Joea Bidena za ovaj region.

Escobar je u razgovoru za albanski servis Glasa Amerike izjavio da godina počinje sa obnovljenom energijom i novim naglaskom na funkcionisanje dijaloga dve strane.

“Uskoro ću putovati u region, zajedno sa gospodinom Lajčakom (Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova) da istaknem našu podršku dijalogu i da pokažemo posvećenost funkcionisanju dijaloga. To je dijalog koji vodi Evropska unija, ali mi ga snažno podržavamo. I nadam se da ćemo napredovati. Ali moram da kažem da se u tom pogledu pitanje Srbije i Kosova ne odnosi samo na SAD i Evropu, već i na naše kolege u regionu. I u tom pogledu rekao bih da je Albanija veoma korisna”, rekao je Escobar istakavši da Tirana razgovara sa obje strane i podržava SAD u naporima da se uspostavi stabilan odnos između Srbije i Kosova.

Oko dijaloga Srbije i Kosova kazao je kako će se intenzivno angažovati s obje zemlje.

Više pročitajte na:https://www.klix.ba/vijesti/bih/escobar-najavio-novi-dolazak-otvoreni-balkan-nece-funkcionisati-bez-ucesca-svih-zemalja/220113012

izvor: klix.ba