Ensar Zahirović dobio ponudu za saradnju od tekstopisaca iz New Yorka

Šesnaestogodišnji Ensar Zahirović – Cipi iz Donjeg Vakufa kaže da je rock ´n´ roll njegov način i stil života, ljubav koju mu je prenio otac Samir.

 Od svoje desete godine svira gitaru, a prvu pjesmu napisao je 2013. godine.

„Danas si drugačiji ako slušaš rock ´n´ roll, jer se drukčije oblačiš, izgledaš, izražavaš. I dok većina mojih prijatelja i poznanika svoje vrijeme provodi na društvenim mrežama, i slušaju turbo folk, ja volim da sviram i svoje viđenje današnjice, svoje emocije prenesem na papir i stvaram muziku“ kazao nam je Ensar, mladi muzičar koji kaže da ga je za prvu pjesmu inspirisala ljubav.

Ton po ton

Gitaru je naučio sam da svira slušajući ploče Hendricksa, Woodstocka i drugih na gramofonu.

„Puštao sam ploče na gramofonu i skidao ton po ton. Od rođaka sam dobio knjigu akorda i osnova za gitaru koja mi je dosta pomogla, i evo, uspio sam naučiti svirati ali i dobro izvježbati svoj sluh“, dodaje Ensar.

Prvi javni nastup imao je u susjednom Bugojnu sa grupom mladih muzičara iz benda B divizija. Potom je sa prijateljima Amarom Čošabićem i Alenom Salihagićem osnovao bend Bar Code, ali nažalost, zbog školskih i fakultetskih obaveza bend se raspao odmah po završetku prvog RnR festivala S.H.E.F održanom u Donjem Vakufu.

„Nastup na festivalu S.H.E.F je prošao odlično iako smo za kratko vrijeme morali spremiti 30 pjesama. Nije nam bilo nimalo teško dati svoj maksimum, jer ipak, bili smo predgrupa bendu Skroz“.

Saradnja sa tekstopiscima iz New Yorka

Bez obzira na sve uspone i padove, dodaje da i dalje voli da svira, pjeva i stvara svoju muziku.

„Na youtube-u i soundcloudu objavljujem svoje pjesme sa ličnim podacima. Nedavno sam dobio ponudu za saradnju od Billy Jonesa, tekstopisca iz New Yorka. Dopao im se moj rad, ponudili su mi da snimim neke njihove tekstove. Nadam se da će se ova saradnja uspješno nastaviti, ali i potrajati“, dodaje Ensar.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print