Enis Omerović: Svjetski uspjeh

Profesor Enis Omerović bio je vođa tima zeničkog Pravnog fakulteta koji je osvojio prvo mjesto na međunarodnom takmičenju „Adriatic Moot Court“, koje je organizirano na fakultetu „Inter University Centre“ u Dubrovniku.

U moru negativnih i paničnih, ova vijest oduševila je bosanskohercegovačku javnost, a samo je jedna u nizu potvrda da Bosna i Hercegovina posjeduje ogroman potencijal i mlade kojima se može ponositi.

  • Omerović: Vođa tima zeničkog Pravnog fakulteta - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Omerović: Vođa tima zeničkog Pravnog fakultetaFOTO: FACEBOOK

Osim prvo, zenički studenti, prevođeni profesorom Omerovićem, osvojili su i treće mjesto, čime je njegov, ali i ponos cjelokupnog Univerziteta u Zenici, još veći.

Iako svjedočimo masovnom odlasku mladih iz naše zemlje, koji često odlučuju da se obrazuju u zemljama svijeta, Omerović i njegovi studenti najbolji su pokazatelj da se znanje i umijeće mogu steći i u domovini.

Ako se zna da su se takmičili u konkurenciji kolega iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Turske, Rusije, Poljske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, tim je uspjeh mladih Zeničana, predvođenih Omerovićem, još veći.

Profesor Omerović rođen je 5. juna 1981. godine, a inače je prodekan za naučnoistraživački rad na Pravnom fakultetu u Zenici.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print