Emotivna ispovijest Schumacherovog sina o odrastanju i lekcijama koje je naučio od oca

0
33

Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela, želi postati prvak Formule 1 jednog dana, a on je u kolumni pod naslovom “Moje napredovanje” dio ispovijesti posvetio ocu otkrivši važnu lekciju koju je ranije naučio.
Na početku svog teksta mladi Mick je pisao o tome kako nikada u životu nije volio gubiti u bilo kojem natjecanju, ali da je vremenom naučio kako se poraz mora dostojanstveno prihvatiti i da se iz svakog poraza može izvući neka lekcija.

“Ne možete naučiti grešku ako ne padnete, a ako ne učite, onda nikada nećete pobijediti, barem u nečemu što stvarno vrijedi. Rano sam shvatio da želim biti vozač Formule 1, da želim biti prvak, uskočio sam u karting kada su mi bile tri godine, a već sa osam godina sam išao na državna prvenstva. Tri ili četiri godine kasnije znao sam da želim postati profesionalac”, napisao je Mick pa nastavio pisati o tome kako se sakrivao od javnosti, s obzirom na to da je sin jednog od najvećih vozača svih vremena:

“Tokom odrastanja sam koristio razna lažna imena kako me ne bi primijetili i kako bih napredovao bez previše etiketiranja kako sam tatin sin. Ali, iskreno, ne osjećam pritisak što nosim obiteljsko prezime i što radim ono što je moj otac radio. Većinu stresa podnosim sam i razmišljam što sam napravio pogrešno kako bih mogao biti još bolji”, napisao je mladi Schumacher.

Svakako da je najemotivniji dio bio onaj u kojem se prisjetio odnosa sa svojim ocem, a otkrio je i važnu lekciju koju je od njega naučio.

“Razumijem da ljudi slave mnoge velike trenutke mog oca, jasno mi je sve u vezi s tim, ipak je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka u Formuli 1. Ali, ja nikada nisam gledao na tatu samo kao na najvećeg svjetskog vozača, on je prvenstveno bio moj tata. Lekcije koje me naučio ne uzimam zdravo za gotovo, a jedna od tih lekcija je da uvijek treba ostati miran, nikada se previše uzdići niti poniziti”, napisao je, između ostalog, sin Michaela Schumachera.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno informacija o njegovom zdravstvenom stanju.