Emina Hodžić-Patković večeras promovisala knjigu “Pišem ti…”

 

Domaćin JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf na čelu sa Adisom Đulović-Rujanac, te bibliotekarka ove ustanove Šahza Karahodžić, zajedno sa dragim našim sugrađankama, ugostili su Eminu Hodžić – Paktović u Domu kulture u Donjem Vakufu.

Bila je ovo prilika da u okviru manifestacije “Susreti žena 2024”, uživaju u  promociji zbirke kratkih tekstova “Pišem ti…” autorice Emina Hodžić – Patković.

Emina Hodžić-Patković rođena je u Travniku 1976. godine. U Travniku je završila Opću gimnaziju, a u Zenici je završila Islamski pedagoški fakultet. Već dvadeset i pet godine radi kao nastavnica Islamske vjeronauke, a od toga je skoro dvadeset godina uposlenica OŠ „Meša Selimović“ u Zenici. Udata je i majka dva sina.

Amaterskim pisanjem bavila se od djetinjstva, a u nekoliko posljednjih godina se ozbiljno posvetila pisanju.

Autorica je romana:

„Kako vole nevoljeni“ (objavljen u oktobru 2020. godine), „Sejda“ (objavljen u martu 2021. godine), „Sejdina kći“ (objavljen u julu 2021. godine), „Nevjesta Sejdine kćeri“ (objavljen u novembru 2021. godine) i “Izgubljeni putokaz” ( objavljen u martu 2023. godine ), te zbirke priča “Pišem ti kalemom srca” ( objavljena u junu 2022. godine).

Zbirka kratkih tekstova “Pišem ti…” je autoricino sedmo po redu izdato djelo.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print