Emina Hadžiabdić, najbolji mladi tehničar,Jasna Damjanović – najbolji mentor, Selvedina Fazlagić nagrađeni pojedinac i Prva osnovna škola Donji Vakuf nagrađeni od strane Udruženja za naučno-tehnički odgoj.

0
155

U organizaciji Udrženja za naučno-tehnički odgoj mladih BiH, u Sarajevu je 15.12.2016 godine održana manifestacija „Oni su najbolji“ u 2015/2016. Godini.  Za inzvanredne rezultate u svim područijima programske aktivnosti udruženja, dodjeljuju se posebna priznanja mladim tehničarima „zlatni točak tehnike“ i zvanje „najbolji mladi tehničar“ u BiH, za rezultate ostvarene na smotrama svih nivoa. Ovom prilikom uručena su priznanja najboljim mladim tehničarima, mentorima, pojedincima i skolama, koji su na bilo koji način zaslužni u razvoju tehniče kulture i naučno-tehničkog stvaralaštva. Pored nagrađenih iz cijele BiH,“ Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih BiH,“ nagrade su uručili i našim mladih tehničarima.  Između ostalih najbolji  mladi tehničar je naša mlada sugrađanka, učenica Prve OŠ Donji Vakuf, Emina Hadžiabdić. Veliku podršku u njenom stavralaštvu kroz nastavni predmet, tehnički odgoj od školskih, općinskih,kantonalnih i sve do državnog takmičenja, prušala joj je nastavnica tehničkog odgoja Jasna Damjanović, koja je također dobila nagradu najbolji mentor. Svakako u cjelokuponom krugu pružanja podrške i pomoći, mladim tehničarima naše Prve Osnovne skole Donji Vakuf, je direktorica Selvedina Fazlagić, kojoj je uručena nagrada kao pojedinicu, a posebnu nagradu od strane „ Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih BiH“, dodjeljenja je i JU Prva OŠ Donji Vakuf.

Ovo je bila prilika da posjetimo Prvu OŠ Donji Vakuf, porazgovaramo sa nagrađenima, Eminom Hadžiabdić, najboljim mladim tehničarem,Jasnom Damjanović – najboljim mentorom i naravno sa direktoricom Prve OŠ Selvedinom Fazlagić. Prilog poslušajte danas u našem programu od 12,00 sati i 15,00 sati.