Elvira Rahić otkrila favorita u ‘Zvezdama Granda’: Rijad Rahmanović do pobjede

Elvira Rahić za ‘Naj portal’ otkrila favorita u ‘Zvezdama Granda’: RIJAD RAHMANOVIĆ DO POBJEDE

Mladi bh. pjevač narodne muzike Rijad Rahmanović po treći put se takmiči u Zvezdama Granda. Ovaj put to bi zaista mogla biti i njegova treća i najveća sreća.

Rijad ide naprijed

Rijad ide naprijed, bori se pjesmom da stigne do finalne večeri. A njegov mentor i jedan od najomiljenijih mentora u Zvezdama Granda, Violeta Viki Miljković, vodi Rijada od samog početka njegovim pravim, pa i pobjedničkim putem. Ako Rijad ne pobijedi ove godine, jedno je sigurno. Uz Violetinu pomoć kao i uz pomoć vrhunskog muzičara, kompozitora, autora velikih hitova narodne muzike Dragana Tašketa Taškovića, Rijad može slobodno i velikim koracima da nesmetano korača estradnom barom, koja je, kako kažu puna krokodila.

Ali, dobio je Rijad dobar vjetar u leđa. Dobio je Rijad i još uvijek dobiva savjete, zlata vrijedne, od Violete i Tašketa. A koliko i u kojoj mjeri će ih prihvatiti i u životu relizovati, to ostaje na samom Rijadu. I popularna bh. pjevačica narodne muzike Elvira Rahić izuzetno voli da sluša Rijada Rahmanovića. Voli njegovu boju glasa. A kako nam je rekla Rijad je definitivno njen favorit u ovogodišnjem takmičenju.

– Bez obzira što sada razgovaramo dok je Rijad pored nas, ali ovo što ću sada da kažem. Zaista je tako, iskreno i od srca. Od svih muškaraca u takmičenju, Rijad mi je zapao kako za oko, isto tako i za dušu. Ima tu neku specifičnu boju glasa, ima taj neki X faktor, koji je jako bitan u svakom poslu, a posebno u ovom našem estradnom. Ja se iskreno nadam da će lagano stići do finala, pa, ako Bog dragi da i, da bude visoko rangiran, pa i do prvog mjesta.

Profesionalan glas

Rijad ima tako dobro, profesionalno obrađen glas, a to je opet mislim i velikom zaslugom njegove mentorke, divne Viki Miljković. Zaista od muškaraca zdušno navijam za Rijada, a od žena tu je Šejla Zonić prema kojoj gajim neke posebne emocije, prije svega zbog njenog daidže Kemala Malovčića.

Kada je u jednom momentu došlo do kraćeg zatišja u mojoj karijeri, kada su se dešavale neke stvari, a o kojima sada ne želim da pričam, Kemal je bio tu za mene, jedini on. Kemal je bio tu kada su me mnogi na jedan kratak period zaboravili, tako da je volim njegovu cijelu porodicu, pa samim tim i Šejlu, koju poznajem kada je bila još mala djevojčica.

Čast i privilegija

– Da se Elvira ne uvrijedi, ali ja sam rastao uz njene pjesme, a moji roditelji su je obožavali ,a tako je i danas. I čuti ovakve riječi od jedne Elvire Rahić za mene je velika čast i privilegija – rekao nam je Rijad.

– Ma, šta ću da se uvrijedim!? Ti si Rijade još veoma mlad i, mislim da si mlađi od mog radnog estradnog staža. Ja sam prvi album kojeg mi je radio Željko Mitrović snimila prije više od trideset godina – kroz smijeh mu je odgovorila muzička diva bh. estrade, Elvira Rahić.

Bato Šišić (Naj portal)

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print